Filmatiseringarna

Så här används ordet Filmatiseringarna i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • För inte så länge sedan gav tv i repris filmatiseringarna av ” Gösta Berlings saga ” och ” Kejsarn av Portugallien ” , för att inte tala om att Selma själv hade huvudrollen i P O Enquists och Ingmar Bergmans ” Bildmakarna ” .
  • De närmare trettio filmatiseringarna av hennes verk , allt sedan Rolf Husbergs " Mästerdetektiven Blomkvist " 1947 , har fullständigt präglat utbudet de senaste fyrtio åren - och tv:s ständiga repriseringar gör att de aldrig hinner falla i glömska .
  • De många filmatiseringarna av berättelsen , fler än 20 bara fram till 1920-talet , låter ofta Hyde uppsöka prostituerade för att åskådaren inte ska lämnas i tvivel om karaktären på Hydes lustar .


Ordanalys

Filmatiseringarna består av 17 bokstäver, varav sju vokaler och tio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

25270 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 25270 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.