Domedagsprofet

Så här används ordet Domedagsprofet i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Stod framför honom som en domedagsprofet och sa med hela sitt ämbetes myndighet : " Herr holzhandlare Anders Drake ? "
  • Precis som denna domedagsprofet inte uppfattat mer än fragment av vad fakiren sagt så verkade mormonen inte ha uppfattat mer än små styckeverk av vad profeten yttrat .
  • JUST NU / Ishockeyns importer Som domedagsprofet gör sig ishockeyns förbundskapten Hardy Nilsson bra .


Ordanalys

  • Domedagsprofet med betydelsen profet med innebörden religiös förkunnare. Domedagsprofet tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på profet är t.ex Profeten, Profeter.

Obestämd form Profeter
Bestämd form Profeten
Bestämd form, plural

Domedagsprofet består av fjorton bokstäver, varav fem vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

27172 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 27172 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.