Bottenfrusna

Så här används ordet Bottenfrusna i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Under den stränga vintern prövades med gott resultat upptining med ånga av bottenfrusna gatubrunnar i Stockholm .
  • Men Apans skrik måste till slut tränga igenom och han var också med och hurrade så att det skallrade och intonerade tillsammans med de andra " Det er et dejligt land , hvor bøgen altid blinker " och efteråt tog de upp den norska " Ja , vi tænker på det røde , på det hvide og det blå " , men inne i huvudet körde tåget tillbaka genom tunnlarna och de steg av och klättrade uppför de vansinniga sluttningarna ( som de flesta av dem hade rutschat på ändan nerför efter att ha skickat skidorna före ) till Kattmiaustugan , där de hade vaknat tidigt på morgonen därför att elden hade slocknat , och soten dråsade kring öronen på dem och pjäxorna , som hade ställts till tork i långa rader , visade sig vara bottenfrusna så att de inte ens kunde få remmarna runt häktorna , det var kallt , minus fem grader inomhus och ute sprakade det fortfarande i luften och det såg ut som om stjärnorna föll ner i snön , och när Larven hade varit ute för att slå en drill kom han in med armarna sträckta längs sidorna som en förskräckt känguru och stammade : Det det det ... är 31 grader kallt ute !
  • På den smala trottoaren utbredde sig små bottenfrusna vattenpölar , som han flera gånger halkade till på .


Ordanalys

Bottenfrusna består av tolv bokstäver, varav fyra vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

27172 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 27172 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.