Alltsammans

Så här används ordet Alltsammans i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Det var väldigt gott ( det smakade faktiskt som en blandning av körsbärstårta , vaniljsås , ananas , stekt kalkon , knäck och rostat bröd ) och snart hade hon druckit ur alltsammans .
  • - Var det alltsammans ?
  • Ur alltsammans kunde jag så tydligt utläsa hans inre , i blotta ansiktsuttrycket såg jag hjälplösheten , hur osäker han var på hur han borde förhålla sig och på samma gång en skymt av hur medveten han var om sin manlighet .


Ordanalys

  • Alltsammans med betydelsen alltsamman(s) med innebörden allt, alltihop(a). Alltsammans tillhör ordklassen pron.Olika böjningsformer på alltsamman(s) är t.ex .

Alltsammans består av elva bokstäver, varav tre vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

27172 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 27172 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.